Sandalım Geliyor Varda

İstanbul’un sularında, yakası bağrı açık bir sandalcının, sabahtan geceye yol aldığı, akşamın yıldızlarla ve bir güzel ninniyle aşka uzandığı bir yolculuk bu, yüzlerde buruk bir tebessüm bırakan. Ve dahi bir on yıl sonra, bambaşka biriyken artık, yine aynı suların ortasında yaşanan bir tesadüfle sorgulanan ihtimaller.
Üç genç kızla, uzayan sandal gezisinde doğan bir aşk ve geçmişten yankılanan cümleler…
İlk bölümü bir mizah mecmuasında, ikinci bölümü bir edebiyat mecmuasında yayımlanan, yazarın kendi deyişiyle bu güzel roman yavrusunda, İstanbul’un büyük muharriri Osman Cemal Kaygılı, boğazın sularında ilginç bir yolculuğa çıkarıyor okuru.

yazar

Osman Cemal Kaygılı

Osman Cemal Kaygılı, 1890 yılında İstanbul’da doğdu. 1913 yılında Mahmut Şevket Paşa’ya yapılan ve ölümüyle neticelenen suikastta rolü olduğu iddiasıyla dönemdaşlarından birçok yazarla birlikte, İttihad ve Terakki hükümeti tarafından Sinop’a sürüldü. Birinci Dünya Savaşı sırasında seyyar tümenlerde kâtiplik yapan Osman Cemal, hastalanması nedeniyle 1917 yılında malûlen emekliye ayrıldı. Emekliliğinden sonra geçim sıkıntısı içinde sütçülük, sebze yetiştirip satmak gibi çeşitli işlerde çalıştı. Akbaba, Sabah, İkdam, Payitaht, Akşam, Cumhuriyet, Yeni Gün, Son Saat, Vakit, Haber, Son Posta, Son Telgraf, Yıldız, Açıkgöz, Hakikat gazete ve dergilerinde hikâye, hatıra, sohbet, fıkra türlerinde yazılar kaleme aldı. Osman Cemal Kaygılı, birçok gazete ve dergide ardında bıraktığı sayısız yazı ile 1945 [...]